Uudised ja väljaanded

Loe viimaseid uudiseid Nordkalki kohta

Lubjakivi kui kohalik meene?

Natalia Andrejeva (natalia.andrejeva a nordkalk.com), 11.6.2019

Väike-Maarja vallavalitsus koos Väike-Maarja muuseumiga kuulutas välja toidu- ja käsitöömeenete konkursi, kuhu on oodatud kohalikku toidu- ja käsitööpärandit väärtustavad võistlustööd. Meeneid peavad rääkima kohaliku paikkonna lugu ja on praktiliselt kasutatavad. 

Konkursi eesmärk on mitmekesistada Väike-Maarja valda tutvustavate meenete valikut ja toetada pärandil põhinevat tootearendust.

Konkursile esitatud töid hindab vallavalitsuse poolt määratud komisjon, kuhu kuulub ka meie kolleeg Svetlana Moks. Möödunud reedel käis ta konkursil, kus sai näha väga palju huvitavaid ja ilusaid käsitööna valminud meeneid.

Üks neist, külmkapimagnet, on tehtud Karinu karjääri lubjakivist. Oli ka veel üks huvitav idee – tatraküpsis nimega Lubjaküpsis. Kõlab võib-olla imelikult aga idee iseenesest on nii armas ja näitab konkursil osalejate uhkust kohaliku looduse ja maavarade üle.

Konkursi võitjad selguvad 28. juunil.

Konkursist lähemalt saab lugeda siin

Lubjaküpsis_600x450.jpg
Magnet_540x724.jpg

Magnet Karinu karjääri lubjakivist, mille peal on Karl Kadaka Rakke lubjapõletamise ahjud

LIIDER LUBJAKIVI ÄRIS

Nordkalk on juhtiv lubjakivi ettevõte oma koduturgudel. Tarnime mitmetele tööstustele vajalikke toormaterjale ning meie lahendused panustavad puhtasse õhku ja vette ning ka põllumajanduslike maade produktiivsusesse.