Uudised ja väljaanded

Loe viimaseid uudiseid Nordkalki kohta

Nordkalk laiendab oma tegevust Türgis läbi ühisettevõtte

Nordkalk (info a nordkalk.com), 23.8.2017

Nordkalk, juhtiv lubjakivitoodete ja lahenduste pakkuja Põhja-Euroopas, laiendab oma tegevust Türgis läbi kohaliku ühisettevõtte.

Ühisettevõte Nordeka Maden A.Ş. on Nordkalki kontrolli all ning sai 22. august 2017 kaevandusloa Eskibalikli lubjakivikarjääri omamiseks ja seal kaevandamiseks. Eskibalikli lubjakivikarjäär asub Loode-Türgis.

Kaevandusluba omas varem Türgi ettevõte Biga Maden, mille omanikuks oli perekond Dereli. Nordkalk hakkab juhtima uut ühisettevõtet koos Yalçın Dereliga.

Yalçın_Derelin_and_Hannu_Hautala

Pildil: Yalçın Dereli ja Hannu Hautala

"See on väga huvitav võimalus meie koduturu laiendamiseks ning lubjakivivarude tagamiseks tulevikus. Türgi on kasvav turg koos tugeva rahvastikukasvuga. Eskibalikli maardla asub Canakkele-Biga regioonis, umbes 300 km Istanbulist edelas. Selles piirkonnas paikneb suurem osa tööstus- ja infrastruktuuriprojektidest, mis suurendab nõudlust lubjakivitoodete järele. Lisaks infrastruktuuriprojektidele rajatakse sinna mitu elektrijaama. Tänu logistilisele eelisele ja meie kohaliku partneri pikaajalisele kogemusele Türgi lubjakivitoodete turul, usume meie, et Nordeka Maden on ainulaadses olukorras, mis aitab saada kasu kohalikest kasvuvõimalustest Loode-Türgis," ütleb Hannu Hautala, Nordkalki tegevdirektor.

Ühisettevõte alustab oma tegevust lähikuudel ning alustab uue kivi purustusliini ehitamist. Eeldatakse, et täisvõimsusel ettevõtte aastane toodangumaht on 2,5 miljonit tonni lubjakivi ning ettevõttes töötab üle 50 töötaja. Investeerimisetapil teostab kaevandustöid karjääris alltöövõtja.

Eeldatakse, et Eskibalikli kõrgkvaliteetseid lubjakivivarusid jätkub vähemalt 30 aastaks.

Eskibalikli_quarry

Vaata videot Eskibalikli karjäärist

Lisainformatsioon: Hannu Hautala, CEO, Nordkalk Corporation, +358 20 753 7107

LIIDER LUBJAKIVI ÄRIS

Nordkalk on juhtiv lubjakivi ettevõte oma koduturgudel. Tarnime mitmetele tööstustele vajalikke toormaterjale ning meie lahendused panustavad puhtasse õhku ja vette ning ka põllumajanduslike maade produktiivsusesse.