Uudised ja väljaanded

Loe viimaseid uudiseid Nordkalki kohta

Lupjamisega paremate saakide suunas!

Natalia Andrejeva (natalia.andrejeva a nordkalk.com), 17.7.2018

Uus lupjamise hooaeg on käes!

Head põllumehed! 
Peagi algab käesoleva aasta kõige töisem lupjamisperiood. Selleks, et Teie põllud saaksid lubjatud Teie jaoks kõige sobilikumal ajal, soovitame juba praegu meiega ühendust võtta. Esimesed kiiremad on endale juba sobiva aja broneerinud. 
Rohkem infot põldude lupjamise kohta leiate: www.nordkalk.ee/tooted/lubjakivi-pulber/nordkalk-aito-maaparanduslubjad 

Miks lupjamine nii tähtis on?
Muldade saagipotentsiaali ja tegelike saakide vahel ilmneb väga suur lahknevus. Kasvatatavad sordid võimaldaksid saada palju suuremaid hektarisaake, kuid esmalt peab korda saama kolm asja: pH, veerežiimi ja mulla struktuuri. Osa Eesti pinnast on juba looduslikult happeline, seega pH taseme suurendamine parandab kõigi tähtsamate toitainete omastamist. Tõstes põldude pH vajalikule tasemele, saab muuta fosfori taimedele kasutatavaks ja seda ei uhuta enam põldudelt minema. Lupjamine parandab saaki ja selle kvaliteeti ning on ka keskkonnaalaselt kasulik. 

Lisainfo: 
Maikel Jätsa, müügijuht
+3725804 3839
maikel.jatsa a nordkalk.com

Liming Estonia.jpg

LIIDER LUBJAKIVI ÄRIS

Nordkalk on juhtiv lubjakivi ettevõte oma koduturgudel. Tarnime mitmetele tööstustele vajalikke toormaterjale ning meie lahendused panustavad puhtasse õhku ja vette ning ka põllumajanduslike maade produktiivsusesse.